29. Festival autorskog filma: 24. novembar - 1. decembar 2023.

Sve vesti / Srpska premijera filma „Da li ste videli ovu ženu“ u subotu, 26. novembra na Festivalu autorskog filma

Srpska premijera filma „Da li ste videli ovu ženu“ u subotu, 26. novembra na Festivalu autorskog filma

Srpska premijera filma „Da li ste videli ovu ženu“ u subotu, 26. novembra na Festivalu autorskog filma

Održana konferencija za medije sa ekipom filma

 

 Premijera filma Da li ste videli ovu ženu biće održana u subotu, 26. novembra u 19 časova u Velikoj sali mts Dvorane. Na konferenciji za medije održanoj uoči premijere novinarima su se obratili autori filma Dušan Zorić i Matija Gluščević, glumica Ksenija Marinković i producentkinja Čarna Vučinić.

 

O inspiraciji za film Dušan Zorić je rekao: „Matija i ja smo imali sličnu ideju, odnosno imali smo sličnu junakinju, te smo odlučili da zajedničkim snagama što pre napravimo svoj prvi debitantski  film. Zapravo sve je krenulo od jednog naizgled neočekivanog junaka koji nije tako čest u filmovima i serijama, jedne žene od pedesetak godina. U društvu, odnosno u životu generalno ovakav profil žene je malo sklonjen po strani i naizgled je neinteresantan junak, ali mi smo pronašli mnogo toga interesantnog. Otkrili smo čitav jedan svet koji se krije“.

Matija Gluščević je o odluci da radi zajedno sa Zorićem izjavio: „Odluka da radimo zajedno desila se spontano. Pre šest godina rešili smo da napravimo dugometražni film, udružili smo se, imali smo slične ideje. To je veoma značajno jer kada radite u paru uvek možete očekivati neku povratnu reakciju. Nikada nismo sami, pišemo i razmenjujemo ideje. Takođe, međusobna podrška nas je ohrabrivala da pokušamo neke stvari za koje samostalno možda ne bi imali dovoljno hrabrosti“.

 

 

O svojoj maestralnoj ulozi Draginje, Ksenija Marinković glumica je konstatovala: „Nakon prvog dijela mislila sam: U redu snimili smo kratki igrani film, doviđenja! Nije mi padalo na pamet da će uspeti da bude dugi film. Mi smo od početka imali veoma otvorenu i dobru komunikaciju. Govorila sam sve što sam mislila da je potrebno, kao i oni meni. Jedna veoma kreativna suradnja. Kako sam dobila scenarij za drugi, a kasnije i za treći dio, uhvatila me panika kako ih sve spojiti“.

Čarna Vučinić producentkinja filma je o izazovima rada na filmu istakla: ,,Smatram da su najveći izazovi, kao i sa svim našim domaćim filmovima bili ti koji se tiču budžeta. Počeli smo sa  sa entuzijazmom pa smo stasavali s filmom, pa je tako i ta naša finansijska konstrukcija rasla, te vremenom postala sve ozbiljnija. Ovaj film je moje najveće profesionalno dostignuće, te su ti izazovi bili škola za mene lično i drago mi je što ih je bilo“.

Program Festivala autorskog filma nalazi se na sajtu faf.rs. Ulaznice za FAF mogu se naći na blagajnama bioskopa, a mogu se kupiti i onlajn putem servisa tickets.rs.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top