29. Festival autorskog filma: 24. novembar - 1. decembar 2023.

Sve vesti / KUDA SA KRITIKOM: Pozicija savremenog pisanja o filmu

KUDA SA KRITIKOM: Pozicija savremenog pisanja o filmu

KUDA SA KRITIKOM: Pozicija savremenog pisanja o filmu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Marko Stojiljković, autor brojnih tekstova i eseja, kroz ovo neformalno predavanje približiće slušaocima kako zapravo izgleda baviti se savremenom filmskom kritikom, kao i na koji način sarađivati sa međunarodnim časopisima, veb portalima, festivalima. Ukratko – šta danas zapravo znači biti profesionalni pisac o filmu, kao i kojim putem se do te pozicije dolazi. Predavanje je otvoreno za sve zainteresovane koji pišu i istražuju o filmu, ali je pre svega namenjeno mladim autorima i studentima koji objavljuju kritke i prikaze u lokalnim i/ili stranim medijima, a nameravaju da prošire svoje delovanje i unaprede metode rada.

 

Predavanje će se održati u sred srede – 1. decembra sa početkom u 15h, u Maršalovom salonu (Kombank dvorana, prizemlje).

 

 

_____

 

Marko Stojiljković je rođen i školovan u Beogradu (1983), gde je završio studije menadžmenta u kulturi i umetnosti. Živi u Sloveniji. Radi kao slobodni filmski kritičar. Objavljivan u srpskih, hrvatskim, slovenskim i međunarodnim medijima (tisak, radio, web) na srpskom, hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku. Popis medija: Cineuropa.org, Lupiga.com, XXZ Magazin, Dop Magazin, Hrvatski Filmski Ljetopis, Hrvatski radio – emisija Filmoskop, Dokumentarni.net, Ekran. Ranije pisao za FAK.hr i Monitor.hr. Autor bloga Film na dan. Član HDFK i slovenskog ogranka FIPRESCI asocijacije. Programski selektor na Grossmannovom festivalu fantastičnog filma i vina u Ljutomeru, Slovenija.

 

http://film-na-dan.blogspot.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Scroll to Top